Atina

Atina, Grcka

već od 439€

Opis destinacije

Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu, na kome su spevani nezaboravni stihovi, izrečene velike misli i iznikla velepna dela ljudskih ruku. Slavu su joj proneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici, o njenoj veličini i moći svedoče njene antičke građevine – uzori savršenstva i jednostavnosti. Atina je kolevka demokratije i naše civilizacije, a ona pripada svim Evropljanima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smestaja
  • Program putovanja
  • Uslovi placanja
ATINA 
Mart – April 2024
Polazak/povratak:  
14.03 - 17.03.2024. 
11.04 - 14.04.2024. 
4 dana (3 noćenja) – avionom, redovna linija Air Serbia  

Datum putovanja14.03 - 17.03.2024.11.04 - 14.04.2024.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći4 dana / 3 noći
Achillion Hotel 3*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi439€479€
Jednokrevetna soba499€559€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi419€459€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi415€455€
Breeze Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi469€499€
Jednokrevetna soba539€599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi449€479€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi445€475€
Boss Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi469€499€
Jednokrevetna soba539€599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi449€479€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi445€475€
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Datum putovanja14.03 - 17.03.2024.11.04 - 14.04.2024.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći4 dana / 3 noći
International Atene 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi469€499€
Jednokrevetna soba539€599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi449€479€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi429€459€
Royal Olympic Hotel 5*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u EXECUTIVE dvokrevetnoj sobi599€659€
Jednokrevetna soba689€789€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi549€579€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi519€549€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Srbija na relaciji Beograd – Atina – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku - Panoramsko razgledanje grada 
- 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4  € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.50 € za hotele sa 3*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom  prijave ili odjave iz smeštajnog objekta 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI: 
Akropolj – Poseta u prepodnevnim satima spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na  Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon. Cena izleta oko 45 evra. U cenu je  uračunata ulaznica za lokalitet. 

Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra  u čiju čast su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do  Korintskog kanala. Posle kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap).  Razgledanje čuvenog pozorišta poznatog po izuzetnoj akustičnosti. Polazak do „zlatom bogate" Homerove i  Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona  (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo  tehnike XIV veka p.n.e. Cena izleta oko 65 evra. U cenu nisu uračunate ulaznice za lokalitete. Povratak u  hotel. 

Rt Sunion – Vožnja do luke Pirej. Posle kraće pauze u živopisnoj luci, vožnja kroz poznata letovališta na  Apolonovoj obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni  atinski kralj Egej i svoje ime podario okolnom moru. Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama  posvećenog Posejdonu, bogu mora. U povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. Cena  izleta oko 40 evra. U cenu je uračunata ulaznica za lokalite
Hotel Achillion 3*  
Položaj: Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle  metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine:  Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.  Sadržaj: U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija.  
Smeštaj: Hotel ima 63 sobe. Standard soba je dvokrevetna soba, strukture francuski ležaj ili dva osnovna  ležaja, uz mogućnost jednog pomoćnog ležaja (drvene ili metalne konstrukcije na rasklapanje). Sobe su  opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom.  Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Hotelijer ima  parvo da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu. 
Kontakt: www.achillionhotel.com

Boss Boutique Hotel 4*  
Položaj: Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog  trga Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara.  Sadržaj: U sklopu hotela se nalazi recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba.  
Smeštaj: Standard soba (oko 20m2) je dvokrevetna soba, strukture francuski ležaj ili dva osnovna ležaja, uz  mogućnost jednog pomoćnog ležaja (drvene ili metalne konstrukcije na rasklapanje). Sve standardne sobe  imaju klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon. Wi-Fi internet je dostupan u svim  sobama i besplatan je za goste hotela.  
Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Hotelijer ima  parvo da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  
Kontakt: www.bossboutiqueathens.com 

Breeze Boutique Hotel 4* 
Položaj: Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 200 metara od trga Omonija i metro stanice sa  koje saobraćaju linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena  2 kilometara. Nacionalni arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios  Venizelos je od hotel na udaljenosti od oko 38 km.  
Sadržaj: U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i recepcija.  
Smeštaj: Standard soba (oko 19m2) je dvokrevetna soba, strukture francuski ležaj ili dva osnovna ležaja, uz  mogućnost jednog pomoćnog ležaja (drvene ili metalne konstrukcije na rasklapanje). Standardne sobe u  svom sastavu imaju kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim sobama je dostupan  besplatan Wi-Fi internet.  
Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Hotelijer ima  parvo da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  
Kontakt: www.breezeboutiqueathens.com 

Brown Kubic Athens 4* 
Položaj: Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta, na samo nekolimo minuta hoda od trga  Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj  udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti  Plaka i čuvenog Monastirakija.  
Sadržaj: Ovaj moderan hotel iz grupacije Brown hotels poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h,  panoramsku terasu na poslednjem spratu hotela, bar, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel  raspolaže sa 112 soba.  
Smeštaj: URBAN soba je standradna dvokrevetna soba, strukture fracuski ležaj ili dva osnovna ležaja. Svaka  soba ima kupatilo, direktnu telefonsku liniju, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi internet.  Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Kontakt: www.brownhotels.com/athens/kubic 

Hotel International Atene 4* 
Položaj: Udaljen je oko 29km od aerodroma Elefterios Venizelos. U neposrednoj blizini hotela nalazi se  Nacionalno pozorište Grčke, trg Omonija i metro stanica Omonija koja je udaljena oko 200m. Sadržaj: Hotel poseduje recepciju koja radi 24h, terasu, bar, besplatni WiFi.  
Smeštaj: Hotel ima ukupno 140 soba. Standard soba je dvokrevetna soba, strukture francuski ležaj ili dva  osnovna ležaja, uz mogućnost jednog pomoćnog ležaja (drvene ili metalne konstrukcije na rasklapanje). Sve  sobe su opremljene: fenom za kosu, sefom, mini frižiderom, TV-om.  
Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Kontakt: www.internationalatenehotel.com

Hotel Royal Olympic 5* 
Položaj: Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od novog muzeja Akropolja i Dionizijevog pozorišta odmah  pored čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih taverni,  restorana i prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro Acropolis udaljena je od hotela 300 metara.  Sadržaj: Hotel je kompletno renoviran 2009. godine. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi  gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom (otvoren u  toku letnje sezone), teretanu i spa centar kao i salu za sastanke.  
Smeštaj: Hotel rasplaže sa 265 soba. EXECUTIVE soba je standradna dvokrevetna soba, strukture fracuski  ležaj ili dva osnovna ležaja, uz mogućnost jednog pomoćnog ležaja (drvene ili metalne konstrukcije na  rasklapanje). Svaka soba ima: kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi  internet.  
Usluga: Noćenja sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola (po principu samoposluživanja). Kontakt: www.royalolympic.com
POLAZAK 14.03.2024

1. dan BEOGRAD – ATINA (14.03.2024) 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 10:00h. Redovni let za Atinu  kompanijom Air Serbia u 12:35h (let JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 15:05h.  Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma,  spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna  garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro  na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih  olimpijskih igara 2004. godine. Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.  

2. dan ATINA (15.03.2024) 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativna poseta u prepodnevnim  satima spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne  pobede, Erehtejon, Partenon (cena oko 45 evra). Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u  poslepodnevnim satima do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci  Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena izleta po osobi: oko 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan ATINA (16.03.2024) 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez  (Argolida). Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast su  bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala.  Kraća pauza radi odmora i fotografisanja. Nastavak voženje i poseta Epidaurusu i Mikeni uz kraće pauze radi  odmora. Povratak u hotel. Cena izleta po osobi: oko 65 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete).  Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan ATINA – BEOGRAD (17.03.2024) 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do  aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:35 (let JU513) časova. Sletanje u Beograd 16:15h. Kraj  putovanja.

POLAZAK 11.04.2024

1. dan BEOGRAD – ATINA (11.04.2024.) 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 10:30h. Redovni let za Atinu  kompanijom Air Serbia u 13:05h (let JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 15:35h.  Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma,  spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna  garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro  na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih  olimpijskih igara 2004. godine. Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.  

2. dan ATINA (12.04.2024.) 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativna poseta u prepodnevnim  satima spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne  pobede, Erehtejon, Partenon (cena oko 45 evra). Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u  poslepodnevnim satima do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci  Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena izleta po osobi: oko 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan ATINA (13.04.2024.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez  (Argolida). Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast su  bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala.  Kraća pauza radi odmora i fotografisanja. Nastavak voženje i poseta Epidaurusu i Mikeni uz kraće pauze radi  odmora. Povratak u hotel. Cena izleta po osobi: oko 65 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete).  Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan ATINA – BEOGRAD (14.04.2024.) 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do  aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:35 (let JU513) časova. Sletanje u Beograd 16:15h. Kraj  putovanja.

- Uplata akontacije od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15  dana pre polaska na put 
- gotovinski 
- ostalim platnim karticama (Master, Visa,  Maestro i Dina) 
- preko računa 

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane