Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Divna Malta sa ukusom Sicilije
6 dana | 5 noćenja
Avion

Putovanje Divna Malta sa ukusom Sicilije, Polupansion
29.09.2023. - 04.10.2023.
FIRST MINUTE POPUST - Cena €1.199 First Minute Cena €1.099
po osobi po boravku

22.03.2024. - 27.03.2024.
€ 1.199
po osobi po boravku

CENA UKLJUČUJE:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Malta – Beograd, kompanijom Air Serbia ili Wizz Air
- Troškovi aerodromskih taksi. Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. (u slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja).
- Smeštaj na Malti, u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 polupansiona, u odabranom hotelu
- Izleti prema programu putovanja
- Transfer na Malti aerodrom-hotel-aerodrom
- Usluge predstavnika ino-partnera, na engleskom jeziku, a od zavisnosti od veličine grupe na sprskom jeziku
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana

CENA NE UKLJUČUJE:
- Troškovi obaveznog međunarodnog putnog osiguranja, SA DOPLATOM ZA COVID
- Troškovi preporučenog osiguranja od otkaza, sa uključenim obaveznim međunarodnim putnim osiguranjem, SA DOPLATOM ZA COVID, po važećoj tarifi osiguravajuće kuće
- Individualne troškove putnika i ostale nepomenute troškove

FAKULTATIVNI IZLETI
- Svi izleti prema programu putovanja su uračunati u cenu!
SMEŠTAJ NA MALTI HOTEL 4* NAVEDENI ILI SLIČAN: CAVALIERI 4* – St. Julians Lokacija; Nalazi se na samoj obali mora sa pogledom na Balluta bay, na ulazu u Portomaso Marinu, u blizini promenade St. Julians, centra noćnog života i glavnih gradskih autobuskih linija. Hotelski sadržaji; Restoran sa pogledom na zaliv, Wi-Fi internet, prodavnica suvenira, otvoreni bazen, zatvoreni bazen, sauna, đakuzi i fitnes centar. Smeštaj; Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, sef (uz doplatu, na licu mesta), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), kupatilo (kada ili tuš), fen za kosu. Usluga; Noćenje sa doručkom (doručak – kontinentalni) Plaža; Nalazi se na samoj obali mora sa pogledom na Balluta bay, sa betonskom i kamenom plažom ispred hotela…
DAN 1.
29.09.2023. / 22.03.2024. Beograd - Malta
Sastanak putnika za polazak 29.09.2023. na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.30 h. Predviđeno poletanje aviona za Maltu (let Air Serbia JU892) u 11.55h. Sletanje na Maltu predviđeno u 13.50h. Sastanak putnika za polazak 22.03.2024. na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Predviđeno poletanje aviona za Maltu (let Wizz Air W64021) u 13.30h. Sletanje na Maltu predviđeno u 15.25h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel, večera i noćenje. 

DAN 2.
30.09.2023. / 23.03.2024. Malta - Sicilija
Rani doručak ili lunch paket. Posle ranog doručka oko 05:30h polazak na trajekt do Sicilije, koji je predviđen oko 06:30h, sa dolaskom na Siciliju oko 08:15h. Dolazak u Pozzallo – tipično sicilijansko ribarsko selo, koje postepeno vraća svoju ulogu glavne luke provincije Raguse. Polazak autobusom za Taorminu. Na putu prolazimo pored Ispice, baroknog grada obnovljenog nakon zemljotresa 1693. godine. Rosolini, tipičan ruralni grad iz rimskog doba, okružen nasadima pomorandže i limuna. Siracusa, rodni grad Arhimeda i dom svetski poznate arheološke zone i Univerzitetskog grada Catania, uspešnog komercijalnog centra. Taormina: Slobodno vreme u Taormini za uživanje u jedinstvenom panoramskom pogledu na Giardini Naxos, bivšu grčku koloniju, a sada međunarodni centar za jahte. Vreme za ručak (nije uključeno u cenu). Taormina - glavno turističko odmaralište na Siciliji otkrila je britanska aristokratija sredinom 1800-ih. Okrenuto prema Etni i plavom Mediteranu, ovo mirno panoramsko letovalište, 206 metara nadmorske visine, kolonizovali su Grci koji su izgradili pozorište u helenskom periodu – 4. p.n.e. Sadašnji Teatro Greco, koji su izmenili Rimljani, mesto je za klasične predstave svakog leta. Glavna ulica, elegantni Corso Umberto, sa svojim kafićima, restoranima i buticima je vreva nacionalnosti. Na putu do planine Etna zaustavljamo se da probamo neke tipične sicilijanske poslastice, uključujući vina / slatkiše od badema i med; ovi sicilijanski specijaliteti su na prodaju (bez obaveze kupovine). Planina Etna: Sa kratera Silvestri na 2000 metara, imamo panoramski pogled na ovu ogromnu bazu Etne i efekte najnovijih erupcija. Mogućnost kupovine suvenira (bez obaveze kupovine). Etna - Najveći i najaktivniji vulkan u Evropi. Uspon do kratera vodi nas kroz živopisna sela i pejzaž koji se stalno menja. Niže padine vulkana su izuzetno plodne sa šumarcima pomorandže, limuna i druge mediteranske flore i naravno vinove loze od kojih se proizvode najbolja vina na Siciliji. Prolazimo kroz šume kestena koje postepeno ustupaju mesto hrastu, bukvi, brezi i boru. Povratak u luku. Polazak brzim katamaranom oko 21:30 za Maltu. Predviđen povratak na Maltu oko 23:15h. Povratak u hotel. Kasna večera ili lunch paket. Noćenje.

- Kompanija zadržava pravo da s vremena na vreme revidira BAF/doplatu za gorivo bez prethodnog obaveštenja.

- Plan putovanja ovog izleta može biti promenjen u zavisnosti od vremenskih uslova.

DAN 3.
01.10.2023. / 24.03.2024. Malta - Mdina - Rabat - Mosta
Doručak. Organizovana poseta staroj prestonici ostrva, Mdina poznatoj i kao Tihi grad. Grad je pravi dragulj arhitekture. Zatim nastavljamo ka impozantnim bastionima sa kojih se pruža veličanstven pogled na ostrvo pre nego što krenemo u Rabat. U Rabatu Muzej Wignacourt, a zatim pećina Svetog Pavla u kojoj bi, prema predanju, boravio apostol, zaustavljanje kod Mosta parohijske crkve, neoklasične građevine čija je kupola jedna od najvećih u Evropi. Izlet traje oko 4 sata. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmaranje ili samostalno istraživanje Malte. Večera. Noćenje.

DAN 4.
02.10.2023. / 25.03.2024. Malta - Tri grada
Doručak. Slobodno vreme. Popodne turu započinjemo panoramskom vožnjom koja će nas odvesti do naše poslednje stanice; Birgu (Vittoriosa) gde su vitezovi postavili svoje sedište po dolasku na Maltu 1530. godine. Poseta uključuje impozantnu crkvu Svetog Lorensa (spoljna poseta) i Inkvizitorsku palatu (spoljna poseta). Naša šetnja će nas zatim odvesti do obale Vitorioze gde se može diviti izvanrednim panoramskim pogledima na «Tri grada» i njegove odbrambene linije. Izlet traje oko 4 sata. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmaranje ili samostalno istraživanje Malte. Večera. Noćenje.

DAN 5.
03.10.2023. / 26.03.2024. Malta - Valeta
Doručak. Obilazak glavnog grada Malte, Valleta u kome ćete otkriti vrtove Upper Barrakka sa kojih se pruža prekrasan pogled na Veliku luku (Grand Harbour). Zatim ćete posetiti katedralu Svetog Jovana, sa svojim veličanstvenim ukrasima koji datiraju iz vremena vitezova, kao i oratorijum da biste videli čuveno Karavađovo (Caravaggio) remek delo; „Usekovanje glave svetog Jovana“. Ova poseta će se završiti na «Malta 5D»; pozorište nove generacije u kome ćete osetiti „prave“ emocije filma. Za kratko vreme možete istražiti živopisne i impresivne epizode malteške istorije i kulture. Izlet traje oko 4 sata. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

DAN 6.
04.10.2023. / 27.03.2024. Malta - Beograd
Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd za povratak 04.10.2023. (let Air Serbia JU893) predviđeno u 14.35h. Poletanje aviona za Beograd za povratak 27.03.2024. (let Wizz Air W64022) predviđeno u 16.00h. Predviđeno sletanje u Beograd u 17.55h. Kraj programa.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane