Istanbul

Dan žena, Turska

već od 229€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL , INDIVIDUALNI ARANŽMAN
05.03-08.03.2022. avionom iz Niša
4 dana / 3noćenja

HOTEL1/2 i 1/3 sobaDoplata za 1/1
Ilkbal Deluxe Hotel 4* Laleli229€45€

legenda: CENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2, 1/3 I 1/1 SOBI, 3 NOĆENJA SA DORUČKOM
 
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- smeštaj u u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom 
- avionska karta na relaciji Niš - Istanbul - Niš sa svim uračunatim taksama, (ručni prtljag do 8 kg)
- transfer aerodrom – hotel –aerodrom
- troškovi organizacije 
 
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ulaznice za individualna razgledanja
- čekirani prtljag do 23kg
 
Fakultativni izleti  (Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika):
- Džamija Sulejmanija - 25 €
- krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 35€ 
- Aja Sofija, Plava Džamija,  Topkapi palata – 35€ 
1. dan - NIŠ-ISTANBUL 
Okupljanje na aerodromu Konstantin Veliki. Predviđeno vreme leta Air Serbia JU 1804 za Istanbul  u 14:05h. Sletanje na aerodrom Istanbul u 17:30 po lokalnom vremenu. Po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smeštaj. Fakultativno: obilazak džamije Sulejmanije. Noćenje.
 
2. dan - ISTANBUL(Patrijaršija - krstarenje Bosforom-Dolmabahče palata) 
Doručak. Slobodno vreme. Fakultativno: krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3. dan - ISTANBUL (Aja Sofija-Topkapi Palata-Plava džamija)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča : Plava Džamija razgledanje spolja, Aja Sofija, Topkapi palata - ulazak u palatu se doplaćuje na licu mesta. Noćenje.
 
4.dan - ISTANBUL-NIŠ
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme.Odlazak na aerodrom. Let Air Serbia  JU 1805 predviđen u 18:40h po lokalnom vremenu za Niš. Sletanje na aerodrom Konstantin Veliki u Niš u 18:05h. Kraj programa.


Ilkbal Deluxe hotel 4*  ili neki sličan- Ovaj hotel je smešten nedaleko od starih gradskih zidina Istanbula, na 1km od Aja Sofije. U ponudi ima besplatan WiFi i spa centar sa masažama i turskim hamamom.
Objekat nudi klimatizovane sobe sa živopisnim nameštajem. Sobe sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. U objektu Ilkbal Deluxe Hotel Istanbul služi se bogat doručak na bazi švedskog stola, pripremljen od sezonskih namirnica. U moderno uređenom salonu u foajeu možete uživati u osvežavajućim pićima i laganim užinama. Lokalne tramvajske stanice nalaze se odmah ispred hotela. Objekat Ilkbal Deluxe Hotel Istanbul smešten je na 1 km od Kapali čaršije, Palate Topkapi i Sultan Ahmedove džamije. Trg Taksim je udaljen 4 km, a Aerodrom Istanbul 54 km od objekta Ikbal Deluxe Hotel Istanbul.


U dinarskoj protivvrednosti po srednjem NBS kursu,na dan uplate:
- gotovinski – avans od 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
- preko računa
- administrativnom zabranom 

MOND

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 505/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane