Jordan

više destinacija, Jordan

već od 1299€

Opis destinacije

Jordan je pustinjska zemlja bez nafte, ali zemlja u kojoj se nalazi najneverovatnije čudo antičkog sveta koja ćete imati priliku da vidite, a to je jedinstvena Petra, grad u kamenu. Glavni grad Jordana je Aman, a zemlju naseljava nešto više od 5 miliona stanovnika. Čuveni Lorens od Arabije predvodio je arapsko stanovništvo u velikim bitkama protiv Otomanske imperije. Nećemo propustiti priliku da vas povedemo i u nestvarnu Wadi Rum pustinju, koju zovu i „Dolina Meseca“ i koja će vam zauvek ostati u pamćenju. Veliki broj biblijskih mesta nalaze se ovde, među kojima su i gradovi poput Sodome i Gomore. I zapamtite, ako Vas neko ponudi obrokom, ljubazno odbijte prva tri puta a onda srdačno prihvatite. Obilazak Male Petre, Obilazak Amana, Obilazak džamije Kralja Abdulaha, Obilazak Citadele, Obilazak Rimskog teatra, Obilazak planine Nebo, Obilazak Mrtvog mora, Obilazak Akabe, Obilazak bazara u Akabi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Napomene
  • Uslovi plaćanja
Jordan 05.-12. mart 2023.

HotelUslugaCena aranžmana u dvokrevetnoj sobiDoplata za jednokreventnu sobu
Hoteli 4* (lokalna kategorizacija)Polupansion1299 eurNa upit

Cena putovanja po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate)

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avio kartu Ryanair  ručni prtljag (dimenzija 55 x 40 x 20 cm)
- Smeštaj u hotelima sa 4* na bazi polupansiona
- Transferi navedeni u programu  u klimatizovanim turističkim vozilima
- Posete kao što je navedeno u programu sa ulaznicama
- Licencirani vodič 
- Pratilac grupe
- Usluga pribavljanja  vize za Jordan
- Transfer Niš-Sofija aerodrom-Niš
- Troškovi agencije
- bakšiš lokalnom vodiču I vozaču  

Cena aranžmana ne uključuje:
- Putno zdravstveno osiguranje
- doplata za prtljag 10 kg 21 eur po pravcu 
- Doplata za prtljag 20 kg 41 eur po pravcu 
- Bilo koje bezalkoholno ili alkoholno  piće I hrana koja nije napomenuta u programu
- Individualni troškovi 

Fakultativno doplata za ručak na ruti bez pića 
15 USD po ručku po osobi 

Dodatne usluge fakultativno:
Wadi Rum Balon Vožnja balonom na vrući vazduh u Vadi Rumu je 185 USD po osobi, klijenti se preuzimaju iz okolnih kampova oko 6 ujutro, imajte na umu da zavisi od broja učesnika i vremenskih uslova, letovi mogu biti otkazani zbog nedostatka učesnika i loših vremenskih uslova (peščane oluje i sl.). To je dvočasovna poseta uključujući transfere sa približno 1-satnim letenjem sa najmanje 6 učesnika. Ako je kamp unutar pustinje, možda će vam trebati dodatne naknade za prevoz.

- Vožnja kamilama u pustinji Wadi Rum oko 25 USD po osobi (30 minuta).

Smeštaj :
- Hoteli 4*(lokalna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama  na bazi polupansiona prema programu. 

1.dan NIŠ-SOFIJA –AQABA
Sastanak putnika na unapred dogovorenom mestu u Nišu, polazak transfera  do aerodroma u Sofiji. Dolazak na aerodrom,  let Ryanair-avio kompanijom predvidjen u 18:10h ( lokalno vreme). Sletanje u Aqabu u 22:05h (lokalno vreme).Grad Akaba je  u južnom Jordanu i jedina jordanska luka koji se nalazi u Akapskom zalivu koji pripada Crvenom moru. Grad su osvojili Arapi tokom Prvog svetskog rata 1917., preuzevši ga od Osmanskog Carstva, a posle završetka rata pripadao je Kraljevstvo Hedžas.  Aqaba se graniči sa gradom Eilatom u Izraelu a granični prelaz (jedan od tri između Izraela i Jordana). Iz grada je takođe moguće otploviti prema Tabi na Sinajskom poluostrvu  u Egiptu. Južno od grada je granični prelaz prema Saudijskoj Arabiji. Transfer do hotela, noćenje.

2:dan AQABA –WADI RUM
Doručak. Transfer u pustinju Wadi Rum, gde nas očekuju scene  iz filmova “Lorens od Arabije”, filma “ Marsovac “ Meta Dejmona i Ratovi zvezda: “Uspon Skaj Vokera”, pejzaž koji je jedan od  najspektakularnijih  na Bliskom istoku, oslikan crvenim pustinjskim peskom na kome se uzdižu granitne planine i vrhovi crvene i zlatne boje koje prodiru duboko u pustinju. Obilazak se odvija u lokalnim vozilima  u atmosferi  koji oduzima dah (2 sata). Večera i noćenje u beduinskom kampu. 
 
3.dan  WADI RUM - PETRA (poseta) - Hotel Petra
Doručak.Posle doručka transfer do Petre u celodnevnu posetu nabatejskom gradu sa crvenim stenama, gde je sniman film Indijana Džons. Petra, jedno od sedam svetskih čuda, isklesano u steni tokom 2000 godina. Ući ćemo u grad kroz njegov ulaz (Sik) od 1,2 kilometra odatle i nastavljamo da stižemo do impresivne monumentalne riznice (El Khazneh) za koju se verovalo da sadrži bezbroj blaga. Prvi pogled na „Khazneh“ oduzima dah. . Petra je  građevina široka 30 i visoka 43 metra, uklesana u crvenu stenu, zatim ostatke amfiteatra, nekoliko hramova i ulica sa kolonadama. Petra je pod zaštitom UNESCO-a. Ostali spomenici koje možemo videti su pozorište, vizantijska crkva i kraljevske grobnice. (Penjanje   do Manastira ili Žrtvenog oltara , bez vodiča). Slobodno vreme i poseta muzeju Petra, ako vreme dozvoljava. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN  PETRA - MADABA – PLANINA NEBO - AMAN
Doručak . Polazak u posetu hrišćanskom gradu Madaba, koji je poznat kao „Grad mozaika“. Poseta Grčkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa, gde se nalazi  remek-delo Madabe (vizantijska mozaička mapa Svete zemlje koja datira iz 6. veka, na kojoj je prikazan Jerusalim i drugi gradovi), obilazak Arheološkog Parka, u kome se nalaze ostaci nekoliko vizantijskih crkava, uključujući neverovatne mozaike Bogorodičine crkve. Parkski kompleks obuhvata školu za restauraciju i konzervaciju antičkih mozaika. Polazak  do planine Nebo, koja se smatra jednim od najvažnijih svetih mesta u Jordanu, jer se veruje da je to mesto na koje se Mojsije popeo iz Moavske doline i odakle mu je Bog pokazao obećanu zemlju, kao i Mojsijevo poslednje počivalište. Lokalitet sadrži ruševine iz 4. do 6. veka sa čudesnim mozaicima koji krase teren crkve koji su još uvek vidljivi. Slobodno vreme , vožnja do Amana,  večera i noćenje.

5. DAN  AMAN (Panoramska poseta) - DŽERAŠ – AMAN 
Doručak . Panoramski obilazak grada Džeraša, poznatog kao Filadelfija:  centar grada, centar grada sa rimskim pozorištem, citadelom, tradicionalnim pijacama (sukovi), crkvama i džamijama poput Plave džamije kralja Abdulaha pored parlamenta. Zatim poseta  Bulevara Abdali i novog modernog grada sa stambenim naseljem. Odlazak u Džeraš, jedan od najkompletnijih i najočuvanijih grčko-rimskih gradova Rimskog carstva. Šetnja - njenim ulicama, pozorištima, hramovima i drugim mestima kao što su Velika kolonada, Trijumfalni luk, ovalni trg, kao i Zevsovi i Artemidini hramovi. Povratak u Aman. Večera i noćenje.

6. DAN  AMAN - BETANIJA – MRTVO MORE 
Doručak.Posle doručka putovanje u Betaniju, važno mesto hrišćanskog hodočašća. Smešten na istočnim obalama reke Jordan, Vatikan je priznao Betaniju kao mesto krštenja Isusa Hrista. Zatim vožnja  do Mrtvog mora i pustinje Moab, prve prirodne banje na svetu. Slobodno vreme za kupanje u slanoj terapijskoj vodi, nezaboravno iskustvo i uživanje u privatnim sadržajima: plaži i bazenu. Večera i noćenje.
 
7. DAN  MRTVO MORE - AQABA
Doručak.Posle doručka transfer do grada Akabe. Slobodno vreme za uživanje na plaži Aqaba i hotelskim sadržajima: bazen i još mnogo toga! Večera i noćenje.

8. DAN  AQABA – SOFIJA-NIŠ
Doručak . Odjava iz hotela, slobodno vreme do transfera  na međunarodni aerodrom Aqaba.Let je predvidjen uveče u 22:40h, sletanje u Sofiju posle ponoći 00:50. Transfer iz Sofije ka Nišu. Dolazak u Niš,kraj programa
Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!
 (CENA VIZE uključena u cenu aranžmana). Dostavljnje kopije pasoša – najkasnije 10 dana pre puta!

Važne napomene za putovanje
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je  5  dana od objave programa
- Agencija zadržava pravo promene cene avionske karte usled promena YQ takse I takse za gorivo
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 140/2021 od 27.10.2021. kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Video

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.