Ohrid

, Makedonija

već od 65€

Opis destinacije

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Ohrid
1 noćenje sa doručkom -privatne vile / autobus
16.06. - 18.06. 2023.god. ( petak – nedelja )
Cena 65 eura

Uključeno :
- prevoz autobusima turističke klase sa pratećom opremom,
- jedno noćenja sa doručkom - privatne vile, u sobama  1/2 i 1/3 ( usluga ND ) u Ohridu,
- usluge lokalnog vodiča sa licencom za obilazak Ohrida,
- troškove organizacije putovanja,
- agencijska pratnja.

Nije uključeno :
- međunarodno zdravstveno osiguranje-350 din.
- boravišnu taksu – na licu mesta
- ulaznice za obilazak Samuilove tvrđave -1€
- izlet do Svetog Nauma i Biljaninih izvora sa ulaznicama -15.€ po osobi
- fakultativni izlet do Vevcana i Struge 15€
- individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

NAPOMENA: ZA ULAZAK U SEVERNU MAKEDONIJU POTREBNA JE LIČNA KARTA ili PASOŠ

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi
odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

1. DAN PETAK 16.06.2023. -- KRAGUJEVAC
Sastanak grupe u 22.30h , polazak u 23 h. Noćna vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora . Obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Ulazak u Severnu Makedoniju put nastavljamo preko Skoplja ka Ohridu . .

2. DAN SUBOTA 17.06.2023. OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada u pratnji lokalnog licenciranog vodiča. Smeštaj u sobe. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka …Smeštaj u hotel .Popodne fakultativno polazak na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, U povratku obilazak Biljaninih izvora.Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualno razgledanje.. Uveče fakultativno odlazak na svečanu večeru sa muzikom .Noćenje.

3. DAN NEDELJA 18.06.2023. OHRID SVETI NAUM i BILJANINI IZVORI (fakultativno)
Doručak . Slobodan dan u Ohridu ili odlazak na fakultativni izlet za Strugu i Vevčane. Polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Povratak u Ohrid. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim / večernjim časovima .Dolazak u Kragujevac u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima.

- Prilikom rezervacije minimum 30%, a ostatak aranžmana 15 dana pre putovanja
- U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS
* Administrativnom zabranom ili čekovima na 2 rate .

MAL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 18/2022 OD 01.10.2022. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane