Portugalska tura

više destinacija, Portugal

već od 899€

Opis destinacije

Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove. Ne propustite priliku da osetite duh ovog prelepog grada, da obiđete velelepnu katedralu, krstareći upoznate Porto sa reke i naravno probate vrhunsko vino Porta. Lisabon, jedan od najtoplijih glavnih gradova i najazapadnija prestonica Evrope i jedina koja izlazi na Atlantski okean, grad sa dušom i muzikom fada, svake godine privlači sve veći broj turista. Sagrađen na sedam brežuljaka i čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko. Ne propustite priliku da se prošetate kroz najstariju četrvt ovog magičnog grada, Alfamu, u kojoj se nalaze i najpoznatije znamenitosti grada i šarenolike ulice i da obiđete oblast Belem gde su isplovljavali brodovi u potrazi za novim trgovinskim rutama, uključujući i brod kojim je Vasko da Gama krenuo na svoju čuvenu ekspediciju koja se završila pronalaskom pomorske rute do Indije oko Afrike. Ovo su samo neke od lepota Lisabona, koji će vas sigurno svojim šarmom, građevinama različitih stilova i fado muzikom ostaviti bez daha.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugal 2024
PORTUGALSKA TURA - SA VODIČEM IZ BEOGRADA!!! 
Grupni polazak 8  dana / 7 noćenja, avionom

TERMIN/USLUGA12.02.
19.02.
BROJ NOĆENJA7
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI899
PAKET ARANZMAN TRECA OSOBA889
DETE 0-2 GOD.59
DETE 2-12 GOD.869
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA1139

U cenu aranžmana je uračunato:
- Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Porto i Lisabon-Frankfurt-Beograd avio kompanijom Lufthansa
- Aerodromske i YR taksa. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse ( avio kompanija Lufthansa)
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Portu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/1 i 1/2+1 sobe su na upit)
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Lisabonu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/1 i 1/2+1 sobe su na upit)
- Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
- Autobuski prevoz Porto-Lisabon
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Obilazak Koimbre i Alkobase
- Vodiča na srpskom jeziku (Od Beograda)

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (mogućnost pribavljanja u agenciji)
- Gradska komunalna taksa - Porto 2e po osobi po noći, Lisabon 2e po osobi po noći

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika)
- Pešačka i panoramska tura Porto – 20e (u cenu uračunat autobus i vodič)
- Krstarenje rekom Douro – 25e (u cenu uračunat autobus do pristaništa, vodič kao i karta za krstarenja)
- Gimaraes, Braga, Bom Žezus – 50e (ceka uključuje autobuski prevoz, ulaznicu za Ducal palatu, vodiča)
- Pešačka tura Lisabon – 20e (odlazak gradskim prevozom do centra, cena karte nije uključena u prodajnu cenu izleta)
- Veče fado muzike - 65e (cena obuhvata večeru)
- Obidoš, Batalja, Nazare – 65 eur / 50 eur deca (sa ulaznicom za manastir u Batalji)
- Sintra, Kabo da Roka – 80 eur/ 65 eur deca (cena uključuje ulaznicu za Pena palatu)
 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
HOTEL BLACK TULIP 4* - Porto

https://www.hotelblacktulip.pt/en/Menu/Home.aspx

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 5km od centra Porta u naselju Vila Nova de Gaia. Hotel poseduje restoran, bar, internet parking... Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj.. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL VIP EXECUTIVE ARTS 4* - Lisabon

https://www.vipartshotel.com/en/

Hotel Vip Executive Arts se nalazi u "Parku nacija" i na oko 8km od centra Lisabona i u blizini linije gradskom prevoza kojom se lako dolazi do svih većih znamenitosti Lisabona. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, internet, parking...Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo (tuš/WC) sa fenom za kosu, TV, telefon, minbar, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1.DAN BEOGRAD – MINHEN – PORTO
Sastanak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 06:55h (let LH 1411). Sletanje u Frankfurt u 09:00. Nastavak putovanja za Porto istom avio kompanijom u 09:55 (let LH 1176). Sletanje u Porto u 11:50h. Po dolasku panoramski razgled grada uz priču o istoriji Porta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme Noćenje.

2.DAN PORTO – PEŠAČKI RAZGLED GRADA – KRSTARENJE REKOM DOURO - PORTO
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakulattaivni odlazak na pešački razgled grada. Upoznavanje sa istorijom Porta pa potom šetnja centrom grada gde se nalazi niz trgova i uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima od kojih se posebno izdvaja stara berza sa Arapskim salonom, Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos...Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izelta krstarenja rekom Douro - upoznajte Porto iz jednog sasvim drugog ugla. Slobodno vreme nakon krstarenja i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS - PORTO
Doručak. Slobodno vreme za indivudalne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Gimaraeš, Braga, Bom Žezus. Odlazak do Gimaraeša koji je ujedno i kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Obilazak centra grada i Palate vojvoda od Braganse. Slobodno vreme i nastavak putovanja za Bragu. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište a sa koga se pruža neverovatan pogled na grad. Slobodno vreme. Povratak u Porto. Noćenje.

4.DAN PORTO – KOIMBRA – ALKOBASA – LISABON
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Koimbru – grad studenata. Koimbra je nekada bila prestonica Portugala a danas je najpoznatija po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Kraće upoznavanje sa gradom koji je čuven i po fadu jer se pored Lisabona ovde peva najbolji fado u Portugalu: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala..Nastavak putovanja za Alkobasu. Po dolasku obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO)...Kraće slobodno vreme i nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon smeštaj u hotel. Noćenje.

5.DAN LISABON – PANORAMSKI RAZGLED - PEŠAČKA TURA - LISABON
Doručak. Odlazak na panoramski obilazak grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura po Lisabonu. Obilazak Trga Restauradores na kojem se nalazi spomenik podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, Trga Rosiu sa spomenikom Pedru IV, portugalskom kralju koji je ujedno bio i prvi car Brazila, šetnja najpoznatijom ulicom Lisabona Rua Avgusta sve do Trga Komersiu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA - FADO – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Sintra i Kabo da Roka u pratnji vodiča. Sintra je živopisan gradić koji je vekovima bio rezidencija portugalskih kraljeva. Zahvaljujući prelepim zamkovima i palatama ovaj grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak autobusom do Nacionalne palate, potom odlazak do palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala koja se nalazi na brdu iznad mesta Sintra. Ova palata je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nakon obilaska palate slobodno vreme u ovom šarmatnom gradu gde ćete imati priliku da probate tradicionalne slatke poslastice Portugala. Nakon kraćeg odmora nastavak puta za Kabo da Roko – najzapadniju tačku Evrope. Posle kraće pauze povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima preporučujemo odlazak na fado, veče portugalske nacionalne muzike. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Nazare, manastir Batalja u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „The wedding city“ jer je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon obilaska ovog šarmantnog grada nastavak puta za Nazare. Nazare je nekada bilo najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, a danas je poznato turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nakon odmora polazak za Batalju. U gradu Batalja nalazi se dominikanski samostan Santa Maria da Vitória na Batalha. Izgrađen je u čast pobede Žoaa I kod Alžubarote i poznat je širom sveta kao Manastir Batalja (Mosteiro da Batalha). Od 1989. godine ovaj manastir je uvršten na Uneskovu listu kao izuzetno kulturno i istorijsko mesto. Nakon obilaska manastira povratak u Lisabon. Noćenje.

8.DAN LISABON – MINHEN – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Frankfurt u 15:50 (let LH 1169). Sletanje u Frankfurt u 20:00. Nastavak putovanja za Beograd istom avio kompanijom u 22:00 (let LH 1410). Sletanje u Beograd u 23:55h. Kraj programa.
-  Gotovinski prilikom prijavljivanja uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
-  Čekovima građana
-  Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
-  Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane