Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Pravoslavna balkanska tura
Makedonija i Albanija
24.05./29.05.2023.

CENA: 17.000

Aranžman obuhvata:
- 2 noćenja u hotelu 3* u Draču
- 1 noćenje u apartmanima u Ohridu
- Prevoz visokopodnim turističkim autobusom
- Licenciranog pratioca grupe
- Licencirani lokalni vodič
- Sa grupom ide duhovnik putovanja

Aranžman ne obuhvta:
- Indiviualne troškove
- Ulaznice za lokalitete (ulazak u svaku crkvu u Makedoniji je oko 2e po osobi)
- Fakultativna vožnja brodom na Ohridu – 12e
- Fakultativno večera na Biljaninim izvorima – 20e
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 1200 dinara  (grupna polisa sa pokrićem do 15.000e za putnike do 75 godina starosti, za starije NA UPIT ) ili  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem – 1700 dinara (Preporučljivo je imati, nije obavezno)  grupna polisa, osigurana suma za COVID – 19 iznosi 10.000e, polisu ne mogu zaključiti osobe starije od 70 godina).Osiguranje je moguće uraditi isključivo za putnike koji imaju pasoš R.Srbije (Ostali putnici su dužniž uraditi sami osiguranje).
- Dodatno sedište u autobusu 50%
- Jednokrevetna soba 60% od cene

NAPOMENA: PREPORUKA JE DA SE ISPOVEDITE KOD SVOG SVEŠTENIKA/DUHOVNIKA UKOLIKO IMATE POTREBU ZA TIM. MOGUĆE JE ISPOVEDITI SE I KOD DUHOVNIKA PUTOVANjA UKOLIKO BUDE MOGUĆNOSTI.

1.dan– Polazk u kasnijim poslepodnevnim časovima iz Beograda. Noćna vožnja auto-putem kroz Srbiju do Makedonije.

2.dan– Dolazak u jutarnjim časovima do manastira Svetog Jovana (Bigorski manastir) gde se nalazi čudotvorna ikona Svetog Jovana krstitelja, a potom odlazak u manastir Rajčica gde su monahinje poznate po svom gostoprimstvu.  U poslepodnevnim časovima dolazak u Ohrid i smeštaj u apartmane ili hotel u 1/2 , 1/3 i 1/4  sobama sa kupatilom u širem centru grada. Obilazak centra grada ( crkva Svete Sofije, crkva Presvete Bogorodice Perivlepte  – pokušaćemo da obezbedimo popust ili besplatne ulanice, ali to ne možemo garantovati, ulaznice su oko 2e po osobi za svaku svetinju. ). Vožnja brodom – fakultativno. Nakon toga, slobodno vreme. Mogućnost večere na Biljaninim izvorima – fakultativno. Noćenje.

3.dan– Obilazak Ohrida ( crkva Sveti Jovan Kaneo, Sveti Kliment, Samuilova tvrđava – pokušaćemo da obezbedimo popust ili besplatne ulanice, ali to ne možemo garantovati, ulaznice su oko 2e po osobi za svaku svetinju. U tvrđavu nećemo ulaziti). Odlazak do manastira Svetog Nauma podignutog 900. godine, u kom se nalazi grob Svetog Nauma, učenika Svetih Ćirila i Metodija. Iz manastira koji je izgrađen na steni, pruža se divan pogled na Ohridsko jezero i okolne planine. Polazak prema Albaniji. Odlazak do Elbasana gde su ranije bile mošti Svetog Jovana Vladimira, a gde se nalazi deo. Odlazak u luku Drač.  Smeštaj u hotel 3* u 1/2 i 1/3 sobama sa kupatilom. Slobodno vreme ili mogućnost kupanja. Noćenje.

4.dan– Odlazak na jug Albanije i poseta Valoni, manastir Uspenja Presvete Bogorodice na ostrvu Zvernec, potom obilazak manastira Svetog Kozme Etolskog gde se nalazi deo moštiju ovog svetitelja. Panormaski obilazak gradića Fjer, a potom odlazak u manastir posveć rođenju Presvete Bogorodice u Ardenici. Dolazak u Drač u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje u istom hotelu

5.dan – Obilazak Saborbog hrama u Draču i manastira sa sirotištem, kao i Bogoslovije. Odlazak u Saborbi hram u Tiranu gde se nalazi deo moštiju Svetog Jovana Vladimita. Nakon toga, odlazak do Skadra i poseta hramu Hristovog rođenja. U večernjim časovima polazak za Srbiju preko Crne Gore. Noćna vožnja.

6.dan– U jutarnjim časovima dolazak u Beograd.
Plaćanje je u dinarima, na račun agencije koji se dobija uz ugovor sa instrukcijama za plaćanje. 

Moguće je plaćanje na rate do polaska bez čekova ili do 15.07.2023. uz čekove, ali sa uplatom depozita od 30%.

LOV

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 259/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane