Proteas Blu Hotel

Pitagorio, Samos

Opis destinacije

Samos je obale Male Azije udaljen samo 1,6 km. Oduvek je bio na raskrsnici između istoka i zapada.Ipak, uz pomoć jake životne snage uspeo je da, tokom vekova, sačuva nezavisnost pa čak i da doživi maksimalan procvat. Moguće je da je baš zbog toga svetu podario toliko naučnika, umetnika i pesnika. Osim Pitagore, sa Samosa potiču i graditelji Herinog hrama Rek i Teodor, pesnik Arion, arhitekta Poliklet, veliki astronomi Aristarh i Aristil kao i filozofi Melisa i Epikur. Mitologija kazuje da je ostrvo i rodno mesto boginje Here, a budući da je ona boginja plodnosti i njeno ostrvo je veoma plodno. Prekriveno je nepreglednim vinogradima i stabljikama mastike od čijih se plodova spravlja širom sveta poznato grčko piće „Uzo“. Na ostrvu su do danas sačuvani ostatci Herinog hrama i najstariji tunel na svetu koji je u antičko doba služio kao prečica kroz brdo. Kao stvoreno je za romantične duše. Turistima daruje opojni miris mora uz mogućnost da raj za sebe i onog koga volite pronađete u brojnim bajkovitim uvalama. Uostalom, božanstvene plaže i usnule prirodne lepote ostrva Samos su najlepša pozivnica za uživanje na najvišem nivou.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Jedinstveno okruženje i veličanstveni pejzaž pored odlične usluge i lepog pogleda na Egejsko more čine ovaj hotel najluksuznijijm na ostrvu. Kaskadno postavljen sastoji se od glavne zgrade i bungalova koji se nižu od glavne zgrade do bazena.  Od živopisnog mesta Pitagorio, koje je prepoznatljivo po lepom šetalištu, marini, pregršt restorana, kafića i tipičnim grčkim tavernama udaljen je svega 3 kilometara, a od aerodroma 6 kilometara.

Plaža:
Hotelski kompleks se nalazi u zalivu i ima sosptvenu, vrlo lepo uređenu peščanu-šljunkovitu plažu.

Hotelski sadržaj:
Gostima je na raspolaganju: recepcija, 4 restorana, lobi bar, bar pored bazena, plažni bar, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima, jacuzzi na otvorenom,  Adam and Eve wellness centar (zatvoreni bazen, sauna, salon lepote i masaže – uz doplatu), teretana, tensiki teren, wi-fi u svim javnim prostorijama, prodavnica suvenira. Peškiri za plažu, ležaljke i suncobrani na plaži i pored bazena su besplatni.

Sobe:
Hotel ima 112 soba koje su raspoređene u glavnoj zgradi i bungalovima. Naša agencija ima zakup soba u glavnoj zgradi sa pogledom na more. Glavna zgrada je na uzvišenju i od plaže je udaljena oko 150 metara. Svaka soba je površine oko 25m2 i ima: kupatilo (kada ili tuš kabina), klima uređaj, telefon, wi-fi internet, sef, SAT TV, mini-bar (uz doplatu), fen, sobne papuče, balkon ili terasu. U standardnoj sobi se nalaze dva standardna ležaja i jedan pomoćni.

Usluga:
Polupansion - doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje

Napomena: 
Predstavlja oazu mira samo za odrasle i na osnovu raznih internet portala je najbolje ocenjen smeštaj na ostrvu.

Kontakt:
www.proteasbluresort.gr
1. dan BEOGRAD – KOS – SAMOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let za Samos sa međusletanjem na ostrvo Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan SAMOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan SAMOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane