Rajačke pimnice i Kladovo

Kladovo, Srbija

već od 5940RSD

Opis destinacije

Kladovo je mirno, romantično mesto na istoku Srbije zagrljeno meandrom Dunava. Grad se nalazi na obodu Nacionalnog parka Đerdap i zahvaljujući jedinstvenoj mediteranskoj klimi i velikom broju sunčanih dana i bogatoj turističkoj ponudi, Kladovo svake godine poseti impozantan broj turista. Uređeni gradski kej sa šetalištem proteže se celom dužinom grada. Veliki park i trim staza oko gradskog jezera na samom ulazu u Kladovo, pružaju predivne mogućnosti za porodične šetnje i rekreativne aktivnosti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Smeštaj
  • Uslovi plaćanja
Polasci: 15.maj, 22.maj, 29.maj 2021. 
1 noćenje/2 dana autobusom

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 5.940,00 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz  autobusom visoko - turističke klase na navedenoj relaciji,
- Smeštaj u hotelu Đerdap 3*  na bazi 1 polupansiona (doručak, večera)  u 1/2 sobama
- Usluge pratioca grupe,
- Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- ručak u Rajačkim pimnicama –  seljačko predjelo (domaće dimljeno meso,domaća dimljena slanina,domaći kravlji sir),sezonska salata, vruća pogača,vlaška sarma, seljačko  meso pod sačem zaliveno u mast (vlaška pastrma), domaći kolači, domaće crveno i belo vino,rakija,kisela voda,kafa (neograničeno) -  1.500,00 din po osobi (prijava i plaćanje u agenciji - min cca20 osoba )
- doplata za 1/1 sobu – 900 din
- dvočasovno krstarenje Dunavom : 1.800 din po osobi ( prijava i plaćanje u agenciji - min cca50 - max cca110)
- vožnja gliserom u trajanju od sat vremena : 1.200 din po osobi (prijava i plaćanje u agenciji - minimum cca6)
- boravišna taksa i osiguranje 85,00din po noći, deca do 6,99 godina ne podležu politici plaćanja boravišne takse, deca od 7 do 14,99 godina plaćaju 40,00din po osobi/po noći (plaćanje u agenciji)

Napomena: Relacija vožnje (brod i gliser)/ Tekija – Trajanova tabla – Statua kralja Decebala – Tekija
1.DAN  NIŠ- RAJAČKE PIMNICE-KLADOVO
Polazak iz Niša u jutarnjim časovima preko Knjaževca i Zaječara do Rajačkih pimnica. Dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i ručak. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom godine. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti. Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike! Fakultativno: Ručak i degustacija vina u pimnici C’est la vie.  Dolazak u Kladovo u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera.  Noćenje.

2.DAN  KLADOVO-TEKIJA- NIŠ
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i obilazak Kladova. Fakultativno: Krstarenje Đerdapom. Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod ili gliser . Krstarenje Đerdapom – Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnijih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara... U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine. Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen. Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena skulpture dostigla je million dolara. Po završetku krstarenja Đerdapom, iskracavanje u Tekiji i polazak za Niš. Dolazak u Niš u večernjim satima.

Hotel Đerdap se nalazi na samoj obali reke, u mirnom centru grada. Raspolaže sa 138 soba i 6 apartmana. Ceo objekat je pokriven Wi-Fi internetom. Parking ispred hotela je besplatan. Brod restoran je stacioniran na  pristaništu ispred panoramske terase hotela.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka putovanja,
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana u  5 jednakih mesečnih rata,
- administrativnom zabranom (940,00 din prilikom rezervacije, ostatak u 5 jednakih rata),
- preko računa

MOND

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 505/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Albanija 2021

Letujte u Albaniji po super povoljnim cenama

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane