Solun

Dan žena, Grčka

već od 4000RSD

Opis destinacije

Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantijskog i otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet, najveći u Grčkoj, i Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je Bela Kula, jedina preostala od stare tvrđave na obali zaliva. Nekada je korišćena kao zatvor za muslimanske vojnike. Jedno vreme je nosila naziv “krvava kula” nakon velikog pokolja koji se ovde odigrao. Inače, zadnjih godina radila je kao Muzej istorije i umetnosti Soluna.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
8. MART – DAN ŽENA 
JEDNODNEVNI IZLET 07/08.03.2024. 

Termin putovanja 07/08.03.2024.
Cena 4.000,00 din

ARANŽMAN OBUHVATA: 
- Prevoz turističkim autobusom A/C na navedenoj relaciji 
- Usluge turističkog vodiča 
- Razgled grada 
- Troškove organizacije putovanja 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (nije obavezno) ∙ Individualne troškove 

07.03.2024. 
Polazak iz Niša u dogovoreno vreme sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana  pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Vožnja preko Makedonije sa  usputnim zadržavanjima zbog pauze.  

08.03.2024. 
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Po dolasku, razgled grada: obilazak  samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu  grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom  svetskom ratu; Bela Kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada; Aristotelov trg i  spomenik Aleksandru Makedonskom; Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna,  fabrika kože. Nakon razgledanja grada slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Mogućnost odlaska do tržnog centra. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju u  vecernjim časovima. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

- 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početa putovanja

MOND

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 140/2021 od 27.10.2021. kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Video

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane