Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Hostel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ŠPANIJA - PORTUGALIJA - MAROKO 
MILANO - LJORET DE MAR - BARSELONA - LISABON - MARAKEŠ - KAZABLANKA - 
MADRID - MARSEJ - NICA 
+ izleti muzej Salvadora Dalija, Sintra - Cascais - Cabo da Roca, Porto, Ouzud vodopadi 

Cena: 
759 EUR po osobi 
Cena sa popustom: 
669 EUR po osobi 

Polasci: 
23. septembar 2022. 
14. oktobar 2022. 

Trajanje: 
17 dana 

U cenu je UKLJUČENO: 
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio  opremom) 
- 1 noćenje u hotelu FESTA BRAVA *** ili sličnom u Ljoret de Maru u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa  sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom 
- 3 noćenja u hotelu EASY *** ili sličnom u Lisabonu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC  
- 3 noćenja u hotelu ASSOUNFOU APPART HOTEL *** ili sličnom u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski  ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
- 1 noćenje u hostelu GENERATOR ili sličnom u Madridu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i  WC 
- 1 noćenje u hotelu PREMIERE CLASSE NICE PROMENADE DES ANGLAIS * ili sličnom u Nici u 1/2 i 1/3 sobama  (francuski ležaj, spratni ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC 
- Obilasci prema programu putovanja 
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana 
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja 

U cenu NIJE UKLJUČENO: 
- Povratna karta za trajekt za prelazak Gibraltarskog moreuza (OBAVEZNA DOPLATA - 80 EUR) • Viza za Kraljevinu Maroko - ~25 EUR 
- Fakultativni izleti 
- Osiguranje od otkaza Putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19 • Individualni troškovi putnika 

FAKULTATIVNI IZLETI: 
1. Obilazak muzeja Salvadora Dalija sa uključenim ulaznicama - 25 EUR 
2. Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa - 30 EUR 
3. Obilazak Porta - 35 EUR 
4. Obilazak Ouzud vodopada sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada - 40 EUR 
Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u kasnim  popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. 

DAN 2 - Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice  mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro  Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Španiji u večernjim časovima. Noćna vožnja  kroz Italiju, Francusku i Španiju. 

DAN 3 - Pre dolaska u smeštaj u Ljoret de Maru, stajemo u Figueras, španski gradić u kojem ćemo napraviti pauzu i imati  priliku da posetimo muzej čuvenog Salvadora Dalija. Nakon pauze, nastavljamo put ka Ljoret de Maru u koji stižemo u  popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali Balearskog  mora. Noćenje. 

DAN 4 - Doručak. Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus nastavljamo put ka Barseloni. Odmah  po dolasku, krećemo u obilazak jednog od najlepših svetskih gradova: Sagrada Familia, brdo Monžuik, la Rambla, gotska  četvrt, stara Katedrala i slušamo sjajne priče o ovom vanvremenskom gradu. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Predlažemo obilazak parka Guelj - jedno od najvećih remek dela čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Polazak za  Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Portugaliju. 

DAN 5 - Stižemo u Lisabon prelaskom najvećeg evropskog mosta - Vasko da Gama u popodnevnim časovima i odmah  odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor i osveženja, krećemo u razgledanje najvećeg grada u Portugaliji i  obilazimo: trg Markiza od Pombala, park Edvarda VII - posvećen obnavljanju englesko-portugalskih odnosa sa  početka 20. veka, železničku stanicu, Rossio trg, lift Santa Žusta, Trijumfalnu kapiju, Komercio trg, Lisabonsku  katedralu. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje. 

DAN 6 - Krećemo na fakultativni izlet u tri grada u blizini glavnog grada Portugalije: Sintra - slikoviti gradić skriven u sred  borove šume na obroncima planine Serra de Sintra u kojima možete videti prelepu portugalsku arhitekturu u svom najboljem  izdanju i nestvarne palate koje se nalaze u ovom gradu. Nakon Sintre, idemo ka Kaškaišu, šarmantnom pecaroškom gradu i  jednom od najpoznatijih letovališta u blizini Lisabona. Nakon što se upoznamo sa omiljenim letovalištem većine bogatih  Portugalaca nastavljamo ka mestu Cabo da Roca - najzapadnijoj tački evropskog kontinenta sa koje se proteže pogled  na Atlantski okean. Nakon što napravimo fotografije jednog od najlepših zalazaka sunca u Evropi i dobijemo sertifikat da smo  posetili najzapadniju tačku Evrope krećemo nazad ka Lisabonu. Slobodno vreme u večernjim časovima tokom kojeg predlažemo  da posetite neki od fado klubova i uživate u ovom jedinstvenom muzičkom perforamnsu prepunom emocija. Noćenje. 

DAN 7 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Porto, drugi najveći portugalski grad. Odmah po dolasku  krećemo u šetnju ovim brdovitim gradom: most Dom Luis I koji arhitektonski jako podseća na Ajfelovu kulu u Parizu, a razlog  leži u činjenici da je arhitekta jedan od učenika čuvenog Gustava Ajfela, tvorca simbola Pariza. Katedrala Porta, Cais de  Ribiera - najživopisiniji deo grada pun prelepih šarenih kućica i lokalnih restorana. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon.  Noćenje.  

DAN 8 - Pakujemo stvari u autobus i odlazimo do obale reke Težo i obilazimo: Jeronimski samostan, Kula Belem,  Spomenik otkrićima. Povratak u centar grada gradskim prevozom. Slobodno vreme za uživanje u Lisabonu. Predlažemo  posetu nekom od mnogobrojnih muzeja, vožnju čuvenim žutim lisabonskim tramvajem ili šetnju najlepšim prestoničkim  kvartom Alfama. Sastanak grupe u hotelu u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Polazak za Marakeš. Noćna vožnja  kroz Portugaliju i Španiju. 

DAN 9 - U ranim jutarnjim časovima stižemo u špansku luku Algeciras, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo Gibraltarski  moreuz. Nakon dva sata vožnje, silazimo sa trajekta i nastavljamo put kroz Maroko do Marakeša. Dolazak u Marakeš u kasnim  popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo i odmorimo, odlazimo u šetnju do  starog dela grada - medine, ispijamo najrazličitije vrste koktela od voća, uživamo u arapskoj hrani, igranju sa  majmunima i zmijama i doživljaju jednistvenog mesta kakav je Marakeš. Noćenje. 

DAN 10 - Doručak. Krećemo u razgledanje glavnih gradskih atrakcija Marakeša: gradski vrt Moulay Abdeslam, Koutoubia džamija, Jemma el Fna - najveći Trg u severnoj Africi. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX  veka. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u  Maroku. Odlazimo na prezentaciju arganovog ulja, začina, čajeva i kozmetičkih proizvoda, nakon čega obilazimo pijacu  gde ćemo videti kako se boje marame od čiste svile i saznati u čemu je razlika između berberskih i arapskih tepiha. Obilazak  završavamo na glavnom gradskom trgu. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 11 - Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 160km od Marakeša – jedne  od najviših u Africi, visoke 110m. Na putu do vodopada, prolazimo kroz maslinjake do jedne berberske kuće kako bi se  upoznali sa načinom života u ruralnim delovima zemlje i družili se sa meštanima. Vožnja čamcima do slapova vodopada.  Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima.  Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje. 

DAN 12 - Doručak. Pakujemo se, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Kazablanku. Nakon otprilike  tri sata vožnje stižemo u najveći grad u Maroku, smešten na zapadnoj obali zemlje, na Atlantskom okeanu. Krećemo u  obilazak grada: Trg Ujedinjenih nacija, Trg Mohamed V, centralna gradska pijaca, džamija Hasana drugog - džamija  sa najvišim minaretom u islamskom svetu. Dolazimo i do popularnog Rikovog kafea iz čuvenog filma Kazablanka.  Slobodno vreme. Polazak za Madrid u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Maroko. 

DAN 13 - U jutarnjim časovima stižemo u luku Tangier, na severu Maroka, ukrcavamo se na trajekt i još jednom  prelazimo Gibraltarski moreuz. Iskrcavamo se u Španiji i nastavljamo put ka Madridu. Dolazak u prestonicu Španije u  kasnim popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za odmor, šetnju i sl. Noćenje. 

DAN 14 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj u jutarnjim časovima, nakon čega krećemo u obilazak grada: muzej Prado,  Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, stadion Santijago Bernabue, Gran Via - glavna gradska ulica, Kraljevska  palata. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Polazak za Marsej u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i  Francusku. 

DAN 15 - Dolazak u Marsej u prepodnevnim časovima. Krećemo u obilazak prelepog grada na jugu Francuske: bazilika  Notre Dame, stara luka, Le Panier - stari deo grada, gradska katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Nicu u kasnim  popodnevnim časovima. Dolazak u Nicu u večernjim časovima. Noćenje. 

DAN 16 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Prošetaćemo uskim kaldrmisanim uličicama starog dela grada, obići rusku  pravoslavnu Crkvu Svetog Nikole, jednu od najlepših ruskih crkvi van granica Rusije, popeti se na Colline de Chateu - park  smešten na brdu između starog grada i luke sa kojeg se pruža neverovatan pogled na ceo grad. Slobodno vreme za kupanje i  uživanje na plažama pored čuvenog engleskog šetališta. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. 

DAN 17 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.