Tenerife

Tenerife, Španija

već od 1190€

Opis destinacije

Tenerife je ostrvo od hiljadu iskustava i „Ostrvo večnog proleća“. Najveće je od sedam Kanarskih ostrva koja se nalaze u Atlanskom okeanu. Možete se izgubiti u prirodi, opustiti se na plaži, popeti se na Teide, otići u kupovinu, pogledati predstavu, prošetati kaldrmama starog grada, zabaviti se u tematskom parku, igrati golf, posmatrati kitove… Još jedna od prirodnih znamenitosti je Ikod de Los Vinos, u kom se nalazi Park milenijumskih zmajeva, odnosno zmajevo drvo staro oko 3.000 godina, koji je pod zaštitom UNESC-a. Santa Cruz de Tenerife- prestonica ostrva, poznata je po velikom karnevalu koji se održava svakog februara.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TENERIFE 
(11 dana /9 noći) – avionom 
Polazak: 9. mart 2024. / Povratak: 19. mart 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Tip smeštaja
Usluga
Cena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
9-18/03
Hovima Santa Maria 3*Comfort
studio
POLUPANSION1,190€
Hovima Jardin Caleta 3*Comfort
studio
POLUPANSION1,190€
GF Fañabe 4*
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,250€
POLUPANSION1,310€
GF Isabel 4*
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,290€
POLUPANSION1,370€
Alexandre hotel Troya 4*StandardPOLUPANSION1,430€
H10 Costa Adeje Palace 4*StandardPOLUPANSION1,820€
H10 Conquistador 4*StandardPOLUPANSION1,950€
Iberostar Selection Sabila 5*- Adults Only
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,750€
POLUPANSION1,970€
Adrián Hoteles Jardines de Nivaria 5*ComfortPOLUPANSION2,300€
GF Victoria 5*Senior SuitePOLUPANSION2,560€

Trokrevetne i jednokrevetne sobe na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Tenerife(jug)-Beograd preko Minhena u odlasku kompanijom Lufthansa i  Beča u povratku kompanijom Austrian Airlines avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 82,16 eur (refundabilne u slučaju nerealizacije putovanja) 
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom, 
- 9 noćenja u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluge iz cenovnika, 
- troškovi organizovanja i vođenja puta. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti 
- Boravišne takse 

FAKULTATIVNI IZLETI 
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće  realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u  evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u  organizaciji lokalnih partnera. 

LORO PARK – Park papagaja 
Loro Park je ne samo jedan od najvećih Zooloških vrtova na svetu, već i ozbiljna zadužbina fokusirana na  globalne projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije  papagaja na svetu i mnoge druge. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja  (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi još jednu titulu, titulu Ambasade životinja.  Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, koji na svojoj površini od 13,5 hektara  pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog  tropskog rastinja, krivudavih senovitih stazica, tai sela, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i  najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti: gorile, kapibare,  lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati  predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. 
Polazak oko 08:30, povratak oko 18:00. (ručak nije uključen u cenu) 
Cena: 70 evra odrasli; 50 evra deca 2-12 god. 

OSTRVSKA TURA  
Po sakupljanju svih izletnika vožnja ka Maski uz usputnu pauzu na vidikovcu sa pogledom koji najbolje  dočarava lepotu planinske klisure u kojoj je selo podignuto. Krivudava vožnja do Maske nudi  spektakularne pejzaže, a mir i tišina, isprekidana samo pojem ptica, bogata flora i pogled koji se pruža na  okean, opiće Vas lepotom do naredne stanice, Garačika. Garačiko važi za možda najlepši, ali i najnesrećniji  gradić na Tenerifima. Pre nešto više od tri stotine godina, Garačiko je imao sve. Kao glavna luka na ostrvu,  na raskrsnici Evrope i Novog sveta, grad je uživao u takvom bogatstvu da je čitava jedna ulica bila  popločana u mermeru; sa druge strane, sirotinja je smela da se šeta kroz srce grada samo tokom jednog  dana u nedelji. U njegovim plemićkim kućama živeli su bogati trgovci, bankari, sveštenici, umetnici,  avanturisti. Godine 1706. priroda je okrutno otela bogatstvo iz Garačika kada je eruptirao vulkan 
Montanja Negra. Nakon erupcije vulkana, Garačiko je takođe trpeo i pošasti skakavaca, izbijanja bolesti,  požara i poplava. Ironično, lava koja je uništila luku pretvorila ju je u atraktivne i neobične kamene bazene,  jednu od glavnih turističkih atrakcija današnjice. Tura se dalje nastavlja prema mestu Ikod de los Vinos  gde sledi degustacija najboljih domaćih vina, likera, sireva, lokalnih moho soseva … Posle degustacije  obilazi se glavni trg ovog šarmantnog mesta, nadomak kojeg raste čuveno “Drago Milenario”, najveći  primerak Zmajevog drveta, koje predstavlja impresivan živi spomenik sa gustim granama i oštrim, šiljastim  listovima. Zanimljiva karakteristika zmajevog drveta je da ukoliko posečete ili ogrebete koru drveta, prvo  izlazi smola bela i gusta, koja u dodiru sa vazduhom postaje crvena i tečna kao krv. Legenda kaže da su još  Rimljani žudeli za ovom smolom, jer su verovali da ona ima zaštitna svojstva i da sa njom nikada neće biti  poraženi. Od tada je mit počeo da dobija na popularnosti širom ostrva. U Ikod de los Vinos će biti poslužen  i ručak (uključen je u cenu) u tradicionalnom španskom restoranu. Put će Vas dalje voditi ka nekada  glavnom turističkom mestu ostrva, Puerto de la Kruzu. Aristokratski duh ovog grada osetićete čim kročite  na njegovo istorijsko jezgro – trg Ćarko, a zatim i šetnjom starim uličicama iznad Telmo plaže, pored  čuvenog Café de Paris sve do najsavremenije gradske atrakcije – lida tj. ogromnog kompleksa Lago  Martianez, bazena sa morskom vodom, vodopadom, rastinjem, dela najpoznatijeg kanarskog arhitekte  Cezara Manrikea. Nakon posete Puerto de la Kruzu, sledi poslednja stanica ostrvske ture – vulkan Teide.  Vožnja dolinom Orotave i kroz istoimeni grad vodiće Vas u gustu šumu kanarskog bora i kedra, a potom i  kroz oblake dok se konačno ne pojavi nezaboravni pejzaž vulkana koji dominira reljefom ostrva. Na  vidikovcu Roques de Garcia (2250m), najviše tačke dokle se autobusom može prići i najlepšem vidikovcu  vulkana, a koji je dobio ime po izuzetnim oblicima vulkanskog kamenja i stena, pogled puca na sve strane  … na levo je pogled na Pico Viejo (3155m), na desno na najviši vrh Pico Teide (3718m), a pravo ispred Vas  na Las Canadas, prostor kaldera i okamenjenenih reka lave, čijom erozijom je i nastalo ovo fascinantno  kamenje. Kada fotografijama ovekovečite ove prizore, sledi spuštanje niz vulkan i povratak u hotele. 
Polazak oko 09:00, povratak oko 18:00 (ručak je uključen u cenu) 
Cena: 95 evra odrasli; 70 evra deca 2-12 god. 

PRESTONICE TENERIFA 
Nudimo Vam mogućnost da, uz ostale izlete iz naše ponude, u potpunosti upoznate Tenerife, kroz posete  verskoj, administrativnoj i univerzitetskoj prestonici ostrva. Prvi deo izletničkog dana rezervisan je za  posetu Kandelariji, priobalnom gradiću poznatom po svetilištu Gospe od Kandelarije. Nuestra Senora de  la Candelaria je svetica zaštitnica kako Tenerifa tako i Kanarskih ostrva. Njena ikona, okružena cvećem i  svećama, nalazi se unutar bazilike, koju ćemo posetiti. Pored bazilike, uz glavni trg Kandelarije, priobalno  šetalište krasi i devet bronzanih statua nekadašnjih domorodačkih Guanće kraljeva, kao uspomena na  prešpansku istoriju Tenerifa. Nakon posete najvažnijem hodočasničkom mestu Tenerifa, put će Vas dalje  voditi ka glavnom gradu, Santa Kruz-u. Panoramski ćete proći Avenijom Ustava sa pogledom na nekada  najviše zgrade Španije, arhitektonski simbol grada – Auditorijum Santijago Kalatrave, Palmetum – botaničku baštu palmi ... S obzirom da je Santa Kruz de Tenerife glavni grad i upravno sedište Tenerifa i  Kanara, ponosi se mnogim lepim istorijskim zdanjima, raštrkanim iznad njegovog srca, glavnog trga - Plasa  Espanja, izgrađenog nadomak najvažnije regionalne luke. Plasa Espanja je prelep trg sa veštačkim jezerom  zahvaljujući dizajnu prestižnog arhitektektonskog biroa Hercog&Mojron. Po dolasku, zajednička šetnja  preko glavnog trga, trga Kandelaria, glavne trgovačke ulice starog grada - Kastiljo sve do trga Vejler, a  zatim i do najstarijeg pozorišta Kanara. Pored brojnih radnji i starih palata, na toj trasi videćete i Parlament  Kanara, kao i palatu Kapetanije Kanara. Šetnjom ćete se dalje upoznati i sa trgom Crkve na kojem se nalazi  crkva Nuestra Senjora de la Konsepsion, koja još čuva delove izvorne crkve iz 16. veka. U povratku ka  Španskom trgu proći ćete i pored trga Evrope, na kojem su smeštene mnoge važne javne institucije poput  Katastra, Poreske uprave ... kao i pored Sedišta vlade Tenerifa. Slobodno vreme u centru grada, za šoping,  ručak (nije uključen u cenu), nakon kojeg sledi vožnja ka najstarijem univerzitetskom centru Kanara, San  Kristobal de la Laguni. La Laguna je nekada bila i ostrvska prestonica, a danas je drugi najveći grad 
Tenerifa. Većina znamenitosti ovog grada nalazi se između crkve Iglesia de Nuestra Senora de la  Concepcion i trga Plaza Adelantado, na kom se nalaze gradska kuća, samostan i palata Nava, podignuta  pod uticajima baroknog, neoklasičnog i manirističkog stila, a koja se danas uzima za najlepši primer  kanarske arhitekture. Staro gradsko jezgro sa pomenutim zdanjima ćete istražiti pešice, nakon čega će  Vam biti jasno zašto je baš ambijent istorijskog srca La Lagune bio presudan da se u njemu snima  atmosfera urugvajskog glavnog grada u filmu „Montevideo 2“. Povratak u hotele. 
Polazak oko 09:00, povratak oko 18:00 
Cena: 85 evra odrasli; 60 evra deca 2-12god. 

GUSARSKI BROD 
Jedno od najlepših iskustava na ostrvu je plovidba ovim brodom, uz muziku, piće, animaciju, kojim se  krstari Atlantskim okeanom kako bi se uživalo u pogledu na delfine i kitove u njihovom prirodnom  okruženju. Plovidba se nastavlja i do još jednog simbola Tenerifa, stena Los Gigantesa, impresivnih  vulkanskih formacija visine 500m-800m kojima se jedino preko okeana i može pristupiti, gde će biti  poslužen ručak, nakon čega će oni najhrabriji imati priliku da skaču u vodu i zaplivaju među “gigantima”.  Polazak oko 10:00, povratak oko 16:00. Ručak (uključen je u cenu) će biti poslužen oko 13:00.  
Cena: 70 evra odrasli; 50 evra deca 2-12 god. 

Hovima Santa María 3* https://www.hovimasantamaria.com Lokacija: Hotel je udaljen 14km od aerodroma na jugu Tenerifa, i nalazi se u delu Costa Adeje.  Plaža: Hotel HOVIMA Santa María nalazi se na 300 metara od plaže La Pinta u delu Plaja Fanjabe.  Sobe: Hotel u ponudi ima studije veličine oko 42 m² sa 2 singl kreveta i sofom na razvlačenje (max 2odrasle  osobe i jedno dete). U studijima dnevni boravak je integrisan sa spavaćim delom. Kupatila imaju kadu ili 
tuš i fen za kosu. Kuhinje su popuno opremljene i sadrže kuvalo za vodu, toster, mikrotalasnu pećnicu i  frižider. Sobe imaju ventilator, balkon, TV sa međunarodnim kanalima i besplatni Wi-Fi. Sef je dostupan  uz doplatu. 
Hotelski sadržaj: recepcija koja radi non-stop i gde možete iznajmiti peškire za plažu, menjačnica, dva  bazena na otvorenom i dodatni bazen za bebe, koji se greju tokom zimskih meseci, teniski tereni.  Način služenja obroka: Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava  pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što  svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga.  

Hovima Jardin Caleta 3* https://www.hovimajardincaleta.com  Lokacija: Od aerodroma na jugu je udaljen 25km, i nalazi se u delu Costa Adeje. Plaža: Ovaj objekat se nalazi na na samo 50 metara od plaže La Enramada u La Kaleti. Sobe: Svi comfort apartmani su sa 2 singl kreveta i sofom na razvlačenje u dnevnoj sobi (max 2odrasle  osobe I jedno dete), popločani pločicama i imaju opremljen balkon,satelitsku televiziju i sef (uz doplatu),  čajnu kuhinju sa šporetom, kuvalo za vodu, toster i frižider, besplatni Wi-Fi. 
Hotelski sadržaj: 3 otvorena bazena od kojih se jedan greje zimi, restoran, bar pored bazena sa terasom  za sunčanje. Sportski bar koji nudi večernju zabavu, sto za bilijar, stoni tenis i pikado, dečije igralište i dečiji  klub.  
Način služenja obroka : Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava  pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što  svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga.  

GF Fañabe 4* https://gfhoteles.com/en/hotel/hotel-fanabe-costa-sur/ Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Costa Adeje. Od “Reina Sofia” aerodroma na jugu udaljen  je 15 km i 90 km od severnog ”Los Rodeos” aerodroma. 
Plaža: Od poznatih plaza “El Duque” i “Fañabe”, koje su nagrađene plavim zastavicama, hotel je udaljen  500 metara.  
Sobe: Standard sobe su veličine oko 32 m². Sve sobe su prostrane, u toplim bojama, opremljene  atraktivnim drvenim nameštajem. Poseduju kupatilo sa kadom ili tušem, klima uređaj, LED TV, Wi-fi  internet, fen za kosu, mini bar, telefon, sef, balkon sa pogledom na more, planinu ili bazen. Krevetac za  bebu moguće je dobiti uz prethodni upit. Standardne dvokrevetne sobe imaju dva odvojena ležaja ili jedan  francuski ležaj plus jedan pomoćni ležaj (max 2odrasle osobe I jedno dete). Hotelski sadržaj: recepcija, glavni restoran, 4 bara, 5 bazena, Wi-Fi internet, dečija igraonica, tereni za  mini golf i košarku, bilijar, animacioni programi, teretana, Wellnes&Spa centar, sauna, đakuzi, tursko  kupatilo, masaže.  
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom i polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja  gostiju, hotel zadržava pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se  meni ili izbor više jela, što svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 
  
GF Isabel 4*, https://gfisabeltenerife.com-hotel.com/en/ Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Costa Adeje. Od “Reina Sofia” aerodroma na jugu udaljen  je 15 km. Playa de Las Americas se nalazi na 1,5 km od hotela GF Isabel, autobuska stanica sa redovnim  linijama je smeštena u blizini hotela. 
Plaža: od plaže “Fañabe” udaljena je 600 metara 
Hotelski sadržaj: recepcija koja radi 24h, dva otvorena bazena sa toplom vodom, bar pored bazena,  restoran, bar pored bazena, dečije igralište, besplatan bežični internet dostupan na recepciji.
Sobe: Jednosobni apartman ima oko 47 m²sadrži prostrani dnevni boravak sa bračnim krevetom kao i  sofu na razvlačenje, okrugli sto u trpezariji, potpuno opremljenu kuhinju i balkon sa prelepim pogledom  na kompleks. Sobe poseduju sef, fen, TV, klima uređaj. Sve sobe hotela poseduju balkon, a bungalovi  terasu. Apartman ima dva odvojena ležaja ili jedan francuski ležaj plus jedan pomoćni ležaj (max 3 odrasle  osobe Ili 2 odrasle osobe I jedno dete). 
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom i polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja  gostiju, hotel zadržava pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni  ili izbor više jela, što svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 

Alexandre the Troya 4*, http://www.hoteltroyatenerife.com/en/ Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Playa de las Americas. Od “Reina Sofia” aerodroma na  jugu udaljen je 14 km. Oko 300m od hotela se nalazi autobuska stanica. U blizini hotela se nalaze  prodavnice, barovi restorani. 
Plaža: hotel se nalazi na samo 100m od plaže od koje ga deli šetalište.  
Sobe: Hotel poseduje 318 prostranih, svetlih soba i moderno opremljenih soba. Standard soba ima oko  27 m² ima dva odvojena ležaja ili jedan francuski ležaj (max 2 odrasle osobe) kupatilo sa tuš kabinom, fen  za kosu, klima uređaj, SAT TV, sef i mini-bar uz doplatu, i radni sto. Sve standardne sobe imaju namešten  balkon ili terasu. 
Hotelski sadržaj: recepcija koja radi 24h, 2 restorana kako unutar hotela tako i na otvorenom, 3 bazena  na otvorenom za decu i odrasle, koji se greju u toku zimske sezone, nova i moderna terasa na kojoj se  možete opustiti, wellness & spa, fitnes centar i teretanu (uz doplatu). Takođe poseduje prodavnice,  kozmetički salon - frizerski salon (uz doplatu) i privatni parking u okviru kompleksa. 
Način služenja obroka: Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava  pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što  svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 

H10 Costa Adeje Palace 4*, https://www.h10hotels.com/es/hoteles-tenerife/h10-costa-adeje-palace Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Costa Adeje. Od “Reina Sofia” aerodroma na jugu udaljen  je 15 km. Playa de las Americas je udaljen 4 km i za goste hotel je obezbeđen besplatan šatl bus do  poznatog letovališta, a za ljubitelje golfa se u neposrednoj blizini nalaze i golf tereni. Plaža: hotel se nalazi uz samu peščanu plažu Enramada.  
Sobe: Svih 467 luksuzno opremljenih soba imaju balkon ili terasu, LCD TV, besplatan wifi, fen u kupatilu i  klimu dok se sef i mini bar dobijaju uz doplatu. Standard soba ima oko 34 m² ima dva odvojena ležaja ili  jedan francuski ležaj plus jedan pomoćni ležaj(max 3 odrasle osobe Ili 2 odrasle osobe I jedno dete). Hotelski sadržaj: recepcija koja radi 24h, 4 restorana, 4 bara, vrt koji se prostire po celom kompleksu, 4  otvorena bazena (1 slatkom vodom, 1 slatkom vodom koja se greje zimi, 1 sa ekološkom slanom vodom  i 1 za decu), đakuzi na otvorenom ekskluzivno za goste Privilege soba, 2 infiniti bazena samo za odrasle,  sa slanom vodom izvučenom sa 80 m ispod površine mora od kojih je jedan ekskluzivno za goste  Privilege soba) chill out zona i Despacio Spa centar, dečiji vodeni park (Jungle Park) Način služenja obroka: Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava  pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što  svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 

H10 Conquistador 4* , https://www.h10hotels.com/en/tenerife-hotels/h10-conquistador
Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Playa de las Americas. Od “Reina Sofia” aerodroma na  jugu udaljen je 19 km. Smešten je na šetalištu kraj plaže u letovalištu Plaja de las Amerikas. Centar  letovališta Plaja de las Amerikas nalazi se na 5 minuta hoda od hotela Conquistador Tenerife. Plaža: hotel je udaljen 300m od plaže Playa de las Americas, I oko 200m od plaže El Bunker Sobe: Hotel raspolaže sa 458 soba. Sve sobe su svetle i klimatizovane, sadrži potpuno opremljeno kupatilo  sa fenom, TV sa internacionalnim satelitskim kanalima, mini-bar(na upiti uz doplatu) i sef (uz doplatu).  Standard soba ima oko 18 m² ima dva odvojena ležaja ili jedan francuski ležaj plus jedan pomoćni ležaj (max 3 odrasle osobe Ili 2 odrasle osobe I jedno dete) kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen za kosu, klima  uređaj, SAT TV, sef i mini-bar uz doplatu. Sve standardne sobe imaju balkon. 
Hotelski sadržaj: Poseduje recepciju, 2 bazena za odrasle I jedan dečiji, spa centar, 3 restorana, teniski  teren, vešeraj. Hotel je pokriven Wi-Fi konekcijom. Spa centar hotela H10 obuhvata turska kupatila, saunu  i hidromasažnu kadu. Teretana se može koristiti besplatno, dok se korišćenje spa sadržaja i teniskih terena  dodatno naplaćuje.  
Način služenja obroka: Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava  pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što  svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 

Iberostar Selection Sabila 5*-Adults only https://www.iberostar.com/en/hotels/tenerife/iberostar sabila/ 
Lokacija: Hotel se nalazi u poznatom letovalištu Costa Adeje. Od “Reina Sofia” aerodroma na jugu  udaljen je 15 km. 
Plaža: hotel se nalazi na 200m udaljenosti od plaže Torviscas I 300m od plaže Fanabe. Sobe: Standard soba ima oko 30m² ima dva odvojena ležaja ili jedan francuski ležaj (max 2 odrasle osobe).  Sve sobe u hotelu Iberostar Sábila - Adults Only poseduju kupatilo sa tušem, balkon ili terasu, TV sa  satelitskim programima, aparat za kafu, mini bar uz doplatu, telefon, sef uz doplatu. Hotelski sadržaj: Hotel poseduje recepciju, 2 restorana i nekoliko barova, među kojima je bar u predvorju  s terasom, bar uz bazen koji poslužuje lagane obroke i pića, dva bazena. U sklopu objekta se nalazi i  parking (uz doplatu), frizerski salon, prodavnica. Gosti mogu vežbati u teretani, a spa centar Sensations  nudi paket tretmana kao I kozmetičke tretmane (uz doplatu). Bežični internet dostupan u čitavom  smeštajnom objektu besplatno. 
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom i polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja  gostiju, hotel zadržava pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni  ili izbor više jela, što svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga. 

Adrian Hotels Jardines de Nivaria 5*, www.adrianhoteles.com/en/hotels/jardines-de-nivaria/ 
Lokacija: Ovaj hotel se nalazi u ekskluzivnom delu Costa Adeje, na plaži Fanabe u srcu šoping zone, na  južnom delu ostrva. Od “Reina Sofia” aerodroma na jugu udaljen je 15 km.  
Plaža: hotel se nalazi na 250m udaljenosti od plaže Fanabe. 
Sobe: Standard soba ima oko 30m² ima dva odvojena ležaja ili jedan francuski ležaj (max 2 odrasle